12 super alimente care ne ajută să ne menținem sănătoși

Pentru că în ziua de astăzi mâncăm numai gunoaie,am ținut în mod expres să încep cu ce AR TREBUI să mâncăm ca să ajungem și noi să trăim până la vârsta bunicii sau a bunicului.Din ce știam deja și din ce m-am mai documentat,am făcut o listă cu alimentele care au “super puteri”.

1.Nucile- Aceste oleaginoase(adică din care se poate obține ulei) conțin o cantitate foarte mare de acizi grași Omega-3 care ne protejeaza împotriva afecțiunilor cardiace.Întradevăr,nu ne facem încă griji de probleme la corazon,dar eu zic că e bine să începem de pe acum. La 40 de ani cred că e cam târziu.Minunățiile astea de nuci mai reduc si colesterolul( aviz bărbaților și chiar femeilor care mănâncă tot felul de porcării scăldate în grăsimi).

2.Migdalele-  Înafară de faptul că au tot felul de componente super sănătoase (grăsimi bune,Vitamina E, vitamine din complexul B, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, acid folic, proteine şi fibre),acestea luptă și cu procesul de îmbatrânire. Cred că am spus destule.

3.Iaurtul- Am un prieten care mănâncă iaurt cu toate tâmpeniile,dar e timpul să-i dau dreptate și să recunosc că,deși oarecum scârbos,este un obicei foarte sănătos. Iaurtul conține acid lactic,calciu,fosfor și zinc,iar aceste vitamine ajută la menținerea frumuseții dinților,a pielii și a unghilor. Și ajută la digestie,adică luptă împotriva constipației,hehe.

4.Cacao- Aceasta conține un tip de flavonoid(nu îmi amintesc, sincer cum se numea) prezent în anumite plante și care are un comportament identic cu cel al antioxidanților( adică “ăia” de te apără de cancer). Asta,plus faptul că are în compoziție tot felul de substanțe care îți crește nivelul de fericire și îți ajută tenul să arate ok. Și din cacao se face ciocolata,evident.

5.Cafeaua- Diuretic natural,ajută la descongestionarea pungilor de sub ochi,îți dă energie și conține antioxidanți. A,și luptă împotriva celulitei.

6.Căpșunele- Conțin o cantitate mare de Vitamina C și acid elagic(un antioxidant). Și sunt foarte bune la gust. Sunt foarte fericită că sunt sănătoase,am pretext sa le mănânc în neștire fără să mă simt vinovată.

7.Avocado- Căcatul ăsta e cam scump să ți-l cumperi zilnic(în comparație cu un corn cu ciocolată,de exemplu),daaaar,este și el bogat în antioxidanți puternici ( țin să precizez importanța antioxidanților pentru că ne apără de cancer,iar în ziua de azi faci cancer și de la aer),vitaminele A,C,E și K.

8.Broccoli- Super-eroul #1 al legumelor, are cea mai absorbabilă formă de calciu întâlnită la alimente. Și fiert chiar are un gust bun. Sau preparat sub formă de salată cu maioneză și usturoi. Mâncați această legumă verde până vomitați eco.

9.Ouăle- Cred că toată lumea știe pentru ce sunt bune ouăle. Nu alea. Astea de mâncat. Dacă există încă oameni care nu știu,conține foarte multă Vitamină D, care e foarte bună pentru oase și unghii.

10.Spanac- Popeye ar fi mândru de mine acum,făcându-i reclamă plantei sale favorite. Conține Vitamina A și luteină,care ajută la menținerea sănătății ochilor. Plus de asta,conține o mulțime de vitamine,gen fier,magneziu,zinc și alte mizerii.

11.Mărul- Ăsta chiar ține doctorul departe,pentru că scade nivelul colesterolului rău,conține pectină(substanța organică întâlnită la celulele vegetale,care efectiv face treaba și reduce colesterol).

12.Roșiile- Licopenul,substanța care dă culoarea roșie…roșiilor,ajută la îmbunătățirea dispoziției și luptă împotriva depresiei. Folatul,magneziul,fierul și Vitamina B6 ne ajută bibilica să producă și să transmită semnale responsabile cu reglarea dispoziției. Recomand roșiile persoanelor care stau în permanență cu morcovul în fund. Că veni vorba de morcov, deși nu e inclus în listă și uneori zace în părțile noastre dorsale,e și el foarte bun,conține betacaroten (nu știu dacă se scrie despărțit,legat sau altcumva) ,care menține părul și ochii sănătoși.

Advertisements

2 thoughts on “12 super alimente care ne ajută să ne menținem sănătoși

  1. cat de mult imi place cum scriii!cred ca pretenii tai sunt foarte mandrii de tine , pari o fata super desteapta ( roxy loxy) as vrea sa fim prietene ! multumesc pentru idee!sper sa ma pot mentine sanatoasa cu ingredientele tale cu SUPER PUTERI (if u know what i mean).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s