Mituri medicale cu iz de adevăr…sau nu.

Există câteva chestii ciudate pe care le-am auzit de ceva timp și nu eram sigură dacă sunt abureli sau adevăruri.M-am interesat ce și cum,iar acum voi explica.

Mit #1- Punctele de grăsime pot fi eliminate cu pasta de dinți->ADEVĂRAT.

Explicația: Pasta usucă și absoarbe uleiurile,așa că închide porii,mai ales punctele acelea albe de grăsime.Excepție fac pastele de dinți cu efect de albire,care conțin o mizerie de substanță care pot provoca arsuri ale pielii.

Mit #2-Dacă mănânci prăjituri cu mac poți avea rezultate pozitive la testele pentru depistarea consumului de droguri->ADEVĂRATImage

Explicația: Opiaceele precum opiu,heroina,morfina și codeina provin din florile de mac ale căror semințe conțin mici doze din fiecare.Mănâncă mai bine un covrig cu susan înainte de o analiză de sânge.

Mit #3- Gențile pot împrăștia boli periculoase-> ADEVĂRAT

Explicația: Un cercetător din America(de unde altundeva decât America sau Anglia?) a descoperit că la baza genților exista microbi periculoși care pot răspândi infecții super nașpa și pot provoca…diaree.Așa că nu le mai poziționați în diverse locuri scârboase cum ar fi pe jos,în băi publice sau alte coordonate dubioase.

Mit #4-Pilulele anticoncepționale îngrașă-> FALS

Explicația: Deși dinastea încă nu am folosit,sunt super deșteaptă(scriu un blog despre sănătate,totuși) și știu oricum despre ce e vorba.Este chiar foarte simplu,băgați la cutie.Pastilele alea de pe vremuri conțineau foarte mult estrogen(hormon care te împinge ca un mic diavol să bagi mâncare în tine),dar acum nu prea mai e cazul.În cel mai rău scenariu,doza de estrogen din pastilele actuale pot duce la o retenție de apă și în unele cazuri o ușoară accentuare a poftei de mâncare,care ar trebui să dispară după primele luni.

Mit #5-Odată moarte,celulele creierului nostru nu se mai regenerează-> FALS

Explicația: Mai știți glumele alea cu “nu mă forțez să gândesc că mai am doar doi neuroni?”.Ei, bine, să le lăsăm la stadiul de glume pentru că s-au făcut cercetări în ultimul deceniu care au concluzionat cu faptul că odată la 100 de neuroni morți se “naște” altul.În plus,cică sportul și activitățile astea “ale creierului”(gen șah,sudoku) stimulează creșterea de noi celule și scad riscul apariției demenței.În concluzie,este bine să gândim.Thinking is what? Good,that’s right.

Advertisements

2 thoughts on “Mituri medicale cu iz de adevăr…sau nu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s