Vorbe dulci ca mierea

La îndemnul unei amice, Cami(da, Cami, tu), am hotărât să vorbesc despre miere. Un aliment atât de comun, cu proprietăți atât de ieșite din comun. Mierea conține tot felul de căcaturi și vitamine care ne ajută organismul să fie super în forță. Așadar în componența sa găsim cupru, mangan, calciu, potasiu, sodiu, magneziu, fier, fosfor și siliciu. Waaa, sunt atât de muuultee!! Însă, vitaminele și mineralele variază în funcție de nectarul folosit de albine și  de resursele solului pe care cresc plantele respective (adică să folosim căcatul de vacă pentru a fertiliza florile, să iasă mierea bines).

Există miere monofloră (dintr-o singură plantă) și polifloră (din zonele deluroase sau submontane cu multe flori). Mierea aceea lichidă pe care o găsim peste tot, este cea care se fierbe pentru a o dezaharisi, însă cea mai sănătoasă este cea zaharisită, ea conține toți nutrienții care se pierd la fierbere.

La ce folosim această dulce plăcere? E un bun îndulcitor, Este un calmant care liniștește organismul, ajută laImage echilibrarea fizică și psihică, înlătură oboseala, combate insomnia, dilată vasele de sânge și ameliorează activitatea inimii, având și un efect hipotensiv(adică scade tensiunea), are proprietăți bactericide, nu irită mucoasa aparatului digestiv, influențând benefic flora intestinală, contribuie la eliminarea substanțelor toxice din ficat și rinichi( remember the alcohol you had last night?), ajută la afecțiunile ficatului, afecțiunile digestive, afecțiunile renale sau ale sângelui, înlătură migrenele, combate sterilitatea și câte și mai câte. Dar cel mai important lucru, ajută la constipație, asta e pentru prietenii mei, constipații. Luați o linguriță de miere și una de ulei de măsline pe stomacul gol dimineața și va merge treaba ca unsă pentru voi. Haha, get it?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s