Povestea grupelor de sânge- Partea 2

Ieri v-am luat cu începutul despre grupele de sânge, ce și cum. Astăzi vorbim la ce boli se presupune că am fi predispuși în funcție de grupa noastră de sânge.

Grupa O1

Să începem cu “super” grupa mea de sânge O1. Bacteria Helicobacter Pylori , care se află la originea a 90% din ulcerele peptice, are o mare afinitate pentru grupa mea. Există un studiu care susţine că persoanele care deţin această grupă nu au practic niciun fel de imunitate în faţa holerei. Cercetătorii americani au publicat un studiu potrivit căruia femeile cu această grupă sunt mai puțin fertile decât celălalte, calitatea ovulelor fiind inferioară celorlalte. Grupa O atrage ţânţarii, de unde şi un risc mai mare de malarie.Suntem mai vulnerabili în faţa norovirusurilor, care pot cauza infecţii ale stomacului cu caracter letal, prin vărsături şi diaree cronice. În schimb, această grup de sânge protejează de boli cardiovasculare, de tuberculoză și suntem cei mai puţin expuşi în faţa riscului de a ne îmbolnăvi de cancer( deci nu suntem chiar atât de fraieri). Savanţii danezi au descoperit că bărbaţii cu grupa O care sunt expuşi în mod constant agenţilor poluanţi la locul de muncă se confruntă cu un risc semnificativ mai mare de obezitate. Mie, personal, mi se cam potrivește povestea asta, mai ales la capitolul problemelor cu stomacul. Și tata, care are tot O1(șoc), are aceleași probleme. Sau eu am aceleași probleme ca și el. Nu mă hotărî.Image

Grupa A2

În ceea ce îi priveşte pe oamenii a căror grupă sangvină este A, ei au un factor de risc sporit în apariţia cancerului gastric. Femeile cu grupa A par să fie mai bine protejate în faţa riscului de scădere dramatică a numărului de ovule viabile, odată cu înaintarea în vârstă. Cei cu grupa A prezintă un risc crescut la contractarea unor boli precum cele cardiovasculare și diabet, tulburări psihice. De regulă au un sistem imunitar sensibil. Persoanele cu aceasta grupă de sânge mai pot fi afectate de bolile endocrine, în special insuficiență tiroidiană, au tendința de a reține apa în organism și sunt predispuse la constipație (preferata mea) și osteoporoza. Totuși, cei cu această grupă sunt cei mai protejați în fața malariei și holerei ( not very helpful, I know).

Grupa B3

Pe vremuri, cei cu această grupă erau mai vulnerabili în fața ciumei. De-aia cred că motivul pentru care această grupă sangvină este foarte întâlnită în nord-estul Europei, unde s-au înregistrat puţine cazuri de ciumă în Evul Mediul. Persoanele cu grupa de sânge B au o rezistență mai mare la boli, sistemul lor imunitar fiind mai puternic. Totuși, sistemul lor limfatic este unul mai prost, fapt care cauzează afectarea globulelor albe. Din acest motiv persoanele cu grupa sangvină B pot contracta mai des viroze, micoze, boli microbiene, reumatism și afecțiuni pulmonare. De asemenea, sunt mai predispuse la bolile autoimune, la oboseala cronică, diabet, afecțiuni renale, hipotensiune arterială și scăderi în greutate.  Persoanele cu grupa de sânge B prezintă un risc mult mai mare de a suferi de cancer pancreatic, iar la femei de cancer ovarian( grupa aceasta este cea mai vulnerabilă la acest aspect). Tot voi sunteți mai puțin sensibili la apariția cancerelor tumorale, pulmonare, endocrine (glandulare) cerebrale, însă pot fi expuse apariției cancerului osos și conjunctiv.

Grupa AB4

Din păcate pentru voi, această grupă reunește caracteristici atât de la grupa A cât și de la grupa B, fapt ce genereaza afecțiuni caracteristice ambelor grupe. În cazul grupei de sânge AB, incidența la cancer de tiroida este maximă în Canada, S.U.A. și Europa. Aceste persoane manifestă un risc crescut de a dezvolta boli neuro-endocrine, afecțiuni hematologice(adică boli ale sângelui), metabolice, stres și carcinogeneză (mutația unei celule care duce la cancer). Femeile cu grupa AB pot suferi mai frecvent de cancer ovarian. Compozitia grupei sanguine determină o rezistența scazută mai ales la frig și precipitații. De aici, rezultă pleurezii, reumatism, pneumonie și infectii virale. În schimb, persoanele cu grupa AB sunt mai rezistente la acțiunea agenților microbieni(adică imunitatea voastră face kung fu cu microbii care intră în contact cu voi).

Lăsați comment mai jos, să-mi spuneți dacă vi se potrivește mizeria asta. Mie da!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s