Dacă ai o inimă frântă, cel mai probabil ai să mori

ImageAuzim mereu expresia asta. O folosim destul de des. Am folosit-o chiar și eu. Dar haideți să nu fim tâmpiți, inima nu se frânge, ci creierul, metaforic vorbind. Totul vine de la creier. Dacă aș fi putut, l-aș fi convocat pe celebrul Dr. House la un featuring, am fi făcut un articol hit. Totuși, era o perioadă în care credeam că toate sentimentele, în special, iubirea, este doar un cocktail de hormoni care bomardează creierul în a ne face să simțim diverse senzații. Mi-am schimbat, între timp, părerea. Chiar cred că sunt unele lucruri pe care nu le putem explica.

Așadar, inima este organul reprezentativ al aparatului cardiovascular și își are culcușul în cutia toracică. Are un rol vital în circulația sângelui și implicit în menținerea vieții. Inimioara asta atât de șifonată de suferințele vieții este un organ musculos ai cărei pereți sunt formați din miocard, epicard și endocard. Ea mai are și patru camere, atriul drept, stâng și ventriculul drept și stâng. Și sunt sigură că nu știați, dar inima, după ce ca nu se frânge, ea se și regenerează de-a lungul vieții.

Printre bolile de inimă avem endocardita( inflamația endocardului și a valvelor inimii), miocardita (inflamații ale miocardului), pericardita (inflamații ale pericardului) și insuficiența cardiacă( când motorașul nostru nu mai poate asigura o circulație normală a sângelui). Ce afecțiuni ale inimii NU întâlnim, sunt iubiorita (când suferi din dragoste și inima nu se mai oxigenează cum trebuie) și prostita( inflamație a creierului care previne circulația sângelui de la creier la inimă).

Nici nu știu de la ce naiba a pornit expresia asta stupidă. Când ești trist, ai mult mai multe chestii incomfortabile în corp decât rahatul ăsta de inimă.

Stomacul care refuză să mănânce sau vrea să mănânce prea mult, tensiunea care coboară și urcă, totul este controlat de cel mai șmecher dintre toți, creierul. În momente de suferință, creierul crește tensiunea, forțează inima, circulația și cam toate celălalte organe. Așa că înainte să spui că ți se rupe (inima), gândește-te la cine este adevăratul hoțoman din toată povestea. Cam așa e și cu femeile. Sexul slab, categorie vulnerabilă (chiar am citit asemenea atrocitate într-un chestionar de la școală, unde a trebuit să bifez obligatoriu că fac parte din această categorie VULNERABILĂ), hazard, dezastru natural. Bărbații, aparent, conduc lumea. Bărbații sunt ca și inima, pe ei arunci prima oară vina sau pe ei îi lauzi sau îi compătimești. Dar cine-i pișicherul din poveste? Creierul. El te frânge. El îți rupe, de fapt, inima în două și te răvășește. La toți oamenii care am avut inima ruptă în bucăți, n-ar mai exista populație pe pământ.

Concluzionând, dacă ai o inimă frântă, cel mai probabil ai să mori. Nu îți rămân cicatrici reale sau imaginare pe cord după o suferință. Suferința de fapt nici nu te face mai puternic, ci te enervează și îți crește tensiunea și îți afectează trupul de fiecare dată când apare. Nu va exista dată să nu îți fie corpul afectat. Data viitoare, când vei vrea să acuzi pe cineva că ți-a nimicit inima în mii de bucățele, oprește-te, gândește și reformulează: ,, mi-ai f***t creierul!! “. Nu te ajută la absolut nimic, dar vei părea mai puțin prost.

Advertisements

One thought on “Dacă ai o inimă frântă, cel mai probabil ai să mori

  1. Pingback: ” CUUUM ???? Nu știi cine-i ED SHEERAN ?!?!?! ……. ” zise ea | Alexandra Gavrilă

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s