E plină lumea de nebuni- Partea 2

Ca să ne continuăm ciclul despre boli mintale, astăzi vom vorbi despre tulburările de dispoziție, unele din preferatele mele se află aici, haha! Tulburările de dispoziție sunt alea emoționale caracterizate prin perioade prelungite de tristețe, super bucurie sau ambele. Astea sunt considerate stări depresive sau bipolare. Bipolar. Ce-mi place cuvântul ăsta.

Image1.Tulburarea bipolară- Specifice tulburărilor bipolare sunt episoadele de manie și depresie, care pot alterna, deși în majoritatea cazurilor există o predominantă a uneia sau a celeilalte.  Cauzele acesteia nu sunt cunoscute, dar poate porni de la factori psihosociali, ereditari și modificări la nivelul neurotransmițătorilor( or so I have been told).

2.Tulburarea ciclotimică- Această afecțiune se caracterizează prin episoade hipomaniacale și depresive, care alternează cu perioade de calmitate. You’re hot, then you’re cold. You’re yes, then you’re no, tanaanan, știți voi. Acestea sunt mai puțin severe decât cele întâlnite în tulburarea bipolară.

3.Tulburarea depresivă majoră- Constă în manifestarea unuia sau mai multor episoade depresive majore, fără episoade maniacale, hipomaniacale sau amândouă. Episoade astea de Bacovia majore nu sunt cauzate de o boală, un anumit tip de medicamente, sau dacă tragi pe nas.

4.Tulburarea distimică-Este o afecțiune cronică exprimată prin simptome depresive, care apar frecvent în timpul zilei, pentru cel puțin 2 ani.  Dacă nu este tratată la timp, pacientul poate dezvolta episoade de depresie majoră. În astfel de cazuri, poate fi diagnosticate atât episoade de depresie majoră, cât și tulburarea distimică.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s