Cum să prevenim căderea părului

ImageToată lumea are o problemă cu asta. Imposibil să nu te confrunți cu această chestiune măcar o dată sau de mai multe ori în viață. E normal să ne cadă părul, cică 100 de fire maxim pe zi. Dar dacă observăm că ne cade foarte mult atunci când facem baie sau când ne periăm, atunci e cazul să oprim acest ciclu.

Căderea părului apare uneori datorită lipsei de fier, care scade nivelul de celule roșii din sânge, care sunt esențiale pentru sănătatea firului de păr. Salvează-ți părul cu suplimente de fier și Vitamina C ( ajută la absorbția fierului), care este și forma cea mai ieftină, dar și cea mai eficientă. Desigur, sunt tot felul de soluții și măști, însă problema trebuie rezolvată din interior. Eu mai folosesc de la Gerovital un serum anticădere și pot să zic că funcționează după câteva aplicări, dar dacă nu este folosit regulat, își pierde din efect.

O altă metodă ar fi să mâncăm alimente bogate în acizi grași Omega-3, cum ar fi somonul, de câteva ori pe săptămână sau o linguriță sau două de semințe de in în salate sau în cerealele pe care ar trebui să le mâncăm zilnic.

Mai putem să ne setăm foehnul la o temperatură mai… puțin fierbinte și, desigur, să nu mai folosim placa de păr așa de mult. Și vopsitul deteriorează firul. De aceea e important să nu ne vopsim părul cu mai mult de două nuanțe decât îi este culoarea inițială. Cu cât este mai severă schimbarea de culoare, cu atât avem nevoie de mai multe chimicale care pot face părul să se rupă. Dacă folosiți gel de păr (asta pentru băieți, dar nu numai ) sau fixativ, nu așteptați până acestea se usucă pentru a pieptăna părul, pentru că acesta se va întări și se va rupe.

Mai sunt câteva probleme de sănătate care pot duce la căderea părului. Stresul, probleme cu tiroida, anemia, sindromul ovarelor polichistice, dar și diverse medicamente ne pot vătăma prețioasa podoabă capilară. Dacă probleme nu se remediază după încercarea celor de mai sus, mergeți la doctor să vă asigurați că nu este legată de o problemă de sănătate.Image

Ceva ce probabil nu știați este că această cădere a părului poate fi ereditară. Dacă vă chelesc părinții ( asta sună foarte greșit, știu) , fiți pe fază și consumați toată viața voastră ( așa de siguranță) acizi grași Omega-3 care ajută la întărirea firului de păr. Luați suplimente din ulei de pește sau consumați pește și semințe de in.

Advertisements

8 thoughts on “Cum să prevenim căderea părului

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s