Două rețete pentru băieți și fete

Așa cum v-am promis, am să vă trag în scris mâncarea făcută de mine weekendul acesta ( ca o fetiță cuminte ce sunt io ) și să vedem dacă vă place. E pe alese! Prima rețetă a fost una super simplă, pe care o poți face chiar fără mare efort: pui cu legume la dry cooker. Să vedem ce-a ieșit.

Pui cu legume la dry cooker

Ingrediente: – Piept de pui Image

– Legume congelate

– Broccoli congelat

– Cartofi

– Condimente ( speciale pentru pui + oregano + mentă verde mărunțită )

– sos de soia

– Ulei de măsline ( cam 3 stropi; nu serios, nu mai mult )

Deci, este invenție proprie ( dacă se poate numi invenție ) și e atât de ușor de făcut încât nici nu știu de ce vă mai zic cum se face. Așadar, luați pieptul, îl spălați și îl tăiați frumușel feliuțe, îl condimentați cu mizeriile expuse mai sus și aia e. Preîncălziți dry cooker-ul, puneți stropii de ulei de măsline. După ce s-a încălzit tigaia minunată, puneți cartofii întâi ( pentru că ăia se fac mai greu ). Când ați văzut că au început să se rumenească, puneți legumele și broccoliul la grămadă și așteptați până se fac și ele. La sfârșit, luați legumele din tigaie și lansați grătarul în tigaie. Puneți sos de soia pe legume și amestecați. Îl rumeniți pe domnul pui și gata !

A doua rețetă este ceva mai cu năbădăi, care necesită puțin timp și răbdarea de a spăla o tonă de vase la sfârșit. PS: Sunt prințesa pastelor, știu.

Paste colorate cu carne de vită

Un pachet carne de vită pentru gulaș sau jumătate de mușchi de vită

– ciuperci

– borcan de roșii în suc propriu sau sos gata făcut de la magazin ( pentru cei puturoși ca mine )

– Condimente ( sare, piper, praf de usturoi, oregano, mentă verde mărunțită)

– un pachet paste colorate ( dinalea făcute din roșii, spanac și grâu dur, găsiți la Lidl )

– 3 linguri unt

– parmezanImage

Se pune apa la fiert cu sare și puțin ulei, când dă în clocot se adaugă pastele. Ciupercile de la cutie ( că alea proaspete mi-a fost lene să curăț ) le puneți în niște servețele să se absoarbă apa.

Se pune într-o tigaie o lingură de unt și se prăjesc ciupercile până scade toată apa lăsată de ele. Într-o altă tigaie se pune a doua lingură de unt și se pune la călit carnea de vită tăiată bucățele mici (eu le-am tăiat în fâșii ca să arate așa ca niște noodles mai groși ).

Dupa ce ați călit carnea cât să se rumenească puțin, adăugați sosul, condimentele după gust. Dupe ce a dat sosul în fiert adăugați ciupercile și lăsați la fiert cateva minute, dar la foc mic. Scurgeți pastele de apă, le puneți înapoi în oală și puneți o lingură de unt și amestecați la foc mic până se topește untul. La sfârșit adăugați parmezanul și poftă bună!

Image

Image

Image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s