Ce să faci când nu mai ai ce face

ImageNu știu dacă e astenia de primăvară sau e doar o coincidență faptul că am intrat majoritatea dintre noi în depresii și tristeți și alte “ne-necesități”. Poate că e frica de un nou început, că o luăm de la capăt, ca nu știm ce ne așteaptă. Ca Medirox, pentru stările de tristețe vă pot sfătui doar să vă îndopați cu magneziu + B6 și multe alimente bogate în magneziu. Și să vă înarmați stomacurile, ficații și alte elemente ale tractului digestiv cu multe fructe și legume, care conțin vitamine. Că se știe că pe timpul iernii pierdem din ele.

Ca Jinx nu am cu ce să vă ajut mare lucru. Că starea asta ne-a curpins pe mulți dintre noi observ. Sfârșituri, începuturi, continuări și alte complicații. Ce să faci când nu mai ai ce face? You hold on like a motherfucker. Cu răbdare ( uneori cred că ar trebui să ascult singură de sfaturile pe care le dau ). Nu e nimic plăcut în situațiile ambigue, confuze și neclare. Ce e mai puțin plăcut este sentimentul de necunoscut. Când nu știm ce ne așteapă. Ne sperie de vai de mama noastră. Image

Vorbeam astăzi în drum spre casă cu Andreea, colega mea, despre optimism și pesimism. Că eu nu cred în aceste concepte. Nu există doar bine în toate situațiile, sau doar rău. Mereu se găsește puțin din amândouă ( cu mici excepții). Nu ești optimist dacă vezi numai roz, ești doar prost. Nu ești pesimist dacă te aștepți doar la ce-i mai rău, ești doar fricos și inhibat. Pentru că lucrurile cele mai bune și cele mai rele nu se anunță, “vezi căăă viiiiiiin, pregătește-te!!”, ci vin și te dau complet peste cap. Nu te așteptai să găsești o persoană drăguță și serioasă în persoana băiatului de la masa de alături din cafenea. Nu te gândeai vreodată că ai să cunoști o fată care să-ți merite atenția în locuri de duzină, la bar sau pe Facebook.

Am concluzionat că cel mai indicat lucru pe care îl poți face e să nu te mai gândești atâta la asta. Ocupă-ți mintea cu altceva. Ocupă-ți mintea cu altcineva. Am realizat de-a lungul vieții că atunci când nu mai ai ce face, poți să faci totuși, ceva. Oricât de paradoxal ar suna asta. Și oricât s-ar lovi termenii cap în cap. Care e totuși soluția? Cui pe cui se scoate. Și nu alea de fumat. Asta e o metodă bună. Cui pe cui se scoate, până când întâlnești cuiul care nu mai trebuie scos. Și îl lași acolo.Image

Știu că-n mod normal sunt hateriță, grumpy cat și toate cele, dar uneori mi se face milă de voi și vă spun mizerii de viață, pe care le știți sau nu. Care vă interesează sau nu. Știu totuși pot spune că frica este cea care a reținut specia umana de-a lungul anilor de la dezvoltarea personală. Și mie mi-e frică atunci când simt apropiere față de cineva sau de ceva important mie. Sau când simt depărtare. Dar când descoperi ceva ce îți provoacă bună-dispoziție, asta cred că e mai important ca orice frică. Că fericirea e ca un drog. Te lupți cu ea până când nu mai ai ce face și cedezi. Și o lași să te cuprindă. Și speri că sărutul cu pământul atunci când aterizezi nu va durea prea tare.

P.S. Magne B6 face minuni pentru stările “anxioase” și “triste”. Nu mă puteam abține să nu fac o glumă.

Advertisements

One thought on “Ce să faci când nu mai ai ce face

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s