Cum să prevenim îmbătrânirea pielii

Pentru că mai am momente de singurătate cu propria persoană, mă mai gândesc uneori că în aproximativ 5 ani o să încep să am probleme cu apariția ridurilor. Și îmi vine să plâng. După care îmi revin. După care văd clepsidra cu nisipul timpului scurgându-se cu rapiditate, și îmImagei vine din nou să plâng. Așa că am alcătuit din proprie experiență, dar și din cercetări ulterioare, ce obiceiuri avem care să ducă la grăbirea acestui tragic proces de ridare.

1. Prea mult zahăr- Dulciurile ne fac grași. Înafară de asta, odată ajuns în organism, zahărul declanşează un proces natural care se numește glicare. Moleculele alea mici și drăguțe de zahăr influenţează acţiunea colagenului şi a elastinei, care sunt două dintre substanţele esenţiale pentru ca pielea să-şi păstreze aspectul de puicuță aka carne proaspătă. Efectul de îmbătrânire a pielii va fi cu atât mai vizibil cu cât consumi mai mult zahăr rafinat.

2. Prea puțină apă- Nu mă îndoiesc că ați auzit de cât de importantă este apa pentru frumusețea tenului nostru și nu numai. Dacă ești ca mine, o persoană care nu reușește să bea mai mult de un litru de apă pe zi, e cazul să ne străduim mai mult. La tinerețe, consumul redus de apă nu este sesizabil asupra pielii noastre, însă peste câţiva ani, ridurile vor fi mai pronunțate din această cauză și fețele noastre vor arăta ca fundul unui elefant, nu al unui bebeluș. Consumul crescut de apă ajută la eliminarea toxinelor şi astfel pielea va căpăta un aspect proaspăt şi mai sănătos. Deci dacă bei multă apă îţi vei menţine pielea hidratată şi fără riduri. Super duper !

Image3. Ochelari de soare în minus- În caz că ce vei afla este șocant, dar dacă stai încruntat chiar faci riduri. Mai ales când îți intră soarele în ochi. Acest gen de mişcări determină în timp formarea ridurilor accentuate în jurul ochilor. Evită încruntarea în perioada verii cu niște ochelari de soare de bună calitate.

4. Te speli prea des pe față- Dacă îți place să te speli pe față zilnic ( sau mai des de atât ) cu produse gen săpun sau alte produse de curățare ( chiar și speciale pentru față ), riști să faci riduri mai repede. De ce? Piele va fi uscată, deci se va îndepărta bariera naturală creată de uleiurile secretate de pielea ta și vei favoriza formarea ridurilor.

5. Alimentația proastă- Chiar dacă e greu pentru unii să înţeleagă care este legătura dintre alimentaţie şi riduri, pot spune că lipsa alimentelor în stare crudă îţi va afecta şi frumuseţea tenului. O alimentație bogată în fibre, legume și fructe vor încetini procesul de îmbătrânire a pielii. Atât fructele cât şi legumele sunt sărace în calorii şi ajută la detoxifiere şi la regenerarea celulară. De asemenea, grăsimile Omega 3 și 6 ajută la menținerea elasticității. Pe astea le găsiți în mod special în carnea de pește.  Include în masa ta cât  mai multe fructe şi legume, dar şi alimente bogate în antioxidanţi care te ajută să încetinești procesul de îmbătrânire. Par example: semințe de floarea soarelui crude, migdale și nuci, semințe de dovleac, ouă, rodii, ovăz, coacăze negre, ceai verde. Image

6. Produse de machiaj nepotrivite- Nu e nimic în neregulă cu gletuirea feței, atâta timp cât o faci în concordanță cu nevoile pielii tale. Excesul nu e o idee bună. De exemplu, fondul de ten cremă. Acesta are putere mare de acoperire și conţine multă pudră pigment, care îţi încarcă pielea şi te face să pari mai bătrână. De aceea, e mai bine să alegi produse lichide, cu o putere mai mică de acoperire. Dacă tenul tău nu are probleme încearcă să înlocuiești fondul de ten cu un BB Cream, care îți oferă matifiere, acoperire, protecție UV, dar îți și hidratează tenul.  

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s