De ce fetele fericite sunt cele mai frumoase

ImageUmblă mesajul ăla “inspirațional” pe net, cu “fetele fericite sunt mai frumoase”, dar nimeni nu explică de ce. O să vin eu cu o teorie destul de simplă, dar mai întâi, să luăm progresiv treaba, cu o povestioară. 

Nu știu dacă vă mai aduceți aminte de când erați mici și voiați ceva de la părinți. Și ei nu voiau să vă dea acel ceva sub nicio formă. Urma scena crizelor, după care întristarea. Te bosumflai ca formă de rebeliune împotriva netrebnicilor care nu doresc sub nicio formă să se supună voinței tale. În 99% din cazurile în care făceam așa, eram perfect ignorată. Rebeliunea îmi era sugrumată prin ignorare și îmi lua ceva timp ca să-mi dau seama că dacă stau bosumflată nu rezolv nimic și îmi trecea. Așa ca prin magie.

Am observat că acum, deși am crescut, fac tot așa. Dar cu situațiile în care mă pune viața, nu cu părinții. Când nu-mi iese una și alta, mă întristez și mă supăr și pornesc din nou revolta. Crezând că dacă stau îndeajuns de bosumflată, universul va înceta să conspire împotriva mea. Doar că mi-au luat 22 de ani ca să-mi dau seama că nu rezolv nimic cu asta și să trec mai departe.

Explicația este, deci, simplă: fetele fericite sunt mai frumoase pentru că oamenii sunt egoiști. Nu ne place să stăm în compania unei bosumflate. Ignorăm negativismul. Că vrem nouImageă și numai nouă să ne fie bine. Fetele fericite sunt mai frumoase pentru că emană bucurie. Și nouă ne plaaace bucuria. Și tot ce ne gâdilă egoul atât de sensibil este frumos. 

În concluzie, nu numai fetele fericite sunt cele mai frumoase. Și băieții. Oamenii în general. Nici măcar nu trebuie să fii cu adevărat fericită (deși asta ar fi preferabil-dacă te trezești în fiecare zi dimineața, e un motiv de bucurie), dacă îi faci pe restul să creadă că ești vei fi un magnet. Să recapitulăm dee ceee ? Pentru că suntem niște primate egoiste cu instinct de conservare al naibii de bun.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s