Problematica bărbatului căruia îi place prea mult să se distreze

La cererea expresă a prietenei mele, doamna X, care m-a pus să îmi imaginez cel mai oribil scenariu (dar totodată realist) al vieții alături de un bărbat căruia îi place prea mult viața, am fost convinsă să realizez acel material debitat oral într-unul scris. Asta-i pentru tine, doamna X !

Scenariul 1- Într-o relație stripclub

Ai avut ghinionul să ajungi lângă și împreună cu un bărbat căruia îi place nu să se distreze, ci să se distreze la un nivel care ar face acceleratorul de particule al celor de la CERN din Elveția să pară o furnică sub un bocanc. Nici tu nu ești o tipă de lepădat atunci când vine vorba de distracție, dar ce e prea mult e prea mult. Pentru că îți plac părți ale personalității lui, ai decis totuși să continui relația cu nu-o-să-mă-așez-niciodată-la-casa-mea, în speranța că o să reușești să-l schimbi. Că asta speră toate femeile care intră într-o relație cu un bărbat problematic aka “babuinul”: că din dragostea purtată lor se va schimba. Vești proaste chicas, după un an de relație ajungi la un punct de cotitură în care tu nu te simți bine într-o sâmbătă seara și parcă n-ai ieși în club. Așa că el iese, pentru că iubește mai mult distracția decât starea ta de bine. Tu aștepți până la 7 dimineața, dormind iepurește, venirea prințului din Serai. El vine la 7.30, mort de beat, iuhu de la prea multă distracție. Tu, cu fața buhăită de la vomitat toată noaptea din cauza intoxicației alimentare, el cu fața toată buhăită de la vomitat toată dimineața din cauza alcoolului, ajungeți într-un punct atât de comun, dar totuși îndepărtat. Asta e a zecea oară când se întâmplă. Dar chiar nu-i pasă deloc? Are și el o vârstă, ce naiba. El se enervează că nu înțelege de ce te-ai supărat, tu te enervezi că nu înțelege de ce te-ai supărat. Și vă certați. Și vă puneți supărați la somn.

De aici există două căi de a continua. Fie după a 15a oară când se întâmplă ceva de genul realizezi că nicio iubire din lume nu-i va devia comportamentul la normalitate, fie îi accepți cererea de căsătorie pe care ți-o face pentru că deși e un idiot, știe că ești cel mai bun lucru care i s-a întâmplat. Și e egoist. De aici…

Scenariul 2- Căsătoria

Women often find their old job has changed or disappeared altogether when they go back to their oldAici lucrurile merg mai ușor. Ai acceptat căsătoria, aștepți un copil. Speri în mintea ta că un copil îl va liniști pe netrebnic, dar odată ieșit din cele fătătoare ale femeii, copilul, cu tot cu bonă, îți va ocupa timpul. Vrei o sâmbătă liniștită cu familia. El merge în club. Vrei să te ajute cineva când copilul se trezește de 10 ori pe noapte să plângă, dar el e în club. Nu poți să-i dai papucii acum, lucrurile sunt prea complicate. Mai trec vreo 5 ani. Într-un weekend, te întreabă copilul unde e tati. “E în club puiule, o spoiește pe una cu tort, o stropește cu șampanie!”. El e mai în vârstă ca tine, tu ajungi la 30 și un pic de ani, deja îmbătrânești. Pentru el viața e prea frumoasă, așa că își găsește pe una  ca și tine acum 10 ani, tânără și proaspătă. Și tu rămăi cu un copil și o alocație și un gust amar pe buze că de ce Doamne iartă-mă ți-ai permis să se ajungă aici. Nu pot da timpul înapoi?

Ba se poate. V-am oferit eu o privire în viitor. Acum e timpul să fugiți. Cu plăcere !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s