Teoria celor două tipuri de fraier

După doar 22 de ani de existență, am ajuns la concluzia redundantă că oamenii sunt ființe complexe. Dar una dintre cele mai comune…trăsături sunt reduse la cifra doi. Fraierimea, astfel spus anti-șucărimea (atât la bărbați, cât și la femei) poate fi catalogată în două tipuri:

Tipul 1- Fraierul care știe că-l fraiereștihi-loser

Fraierul care știe că-l fraierești este acel tip mai inteligent decât restul fraierilor și totodată mai prost. Așa ca un paradox veritabil. El știe că este fraierit și asemenea unui chinez bătrân care încearcă să joace șah în timp ce mănâncă un baton Snickers cu otravă de șoareci, îți dă impresia că e ușor de profitat de pe urma lui. El de fapt știe că vrei să-i mănânci brânza din frigider, dar cu bună credință te lasă să o faci. De ce, veți veni voi să ma întrebați. Păi, deseori pentru că are ceva de câștigat la rândul lui. E atât de deștept încât vede câștigul în ceea ce pierde, dar e atât de prost încât nu știe când să se oprească. La fel cum sunt și puii de cățel atunci când sunt foarte mici, nu au simțul saturației  când mănâncă. Nu se simt sătui. Așa e și fraierul care știe că-l fraierești.

El, de asemenea, poate să pară și bun la suflet pe lângă prost, dar nu e așa. Fraierul care știe că-l fraierești este chiar foarte egoist. El se lasă amețit precum albinele de miere de către tacticile de persuasiune aparentă ale celor din jur pentru că deseori îi iese și lui ceva. Vine cu tine la cumpărături? Probabil voia să vadă și el ceva. Te ajută cu o temă? Sigur vrea să-și facă o idee despre cum să-i iasă lui mai bine. Îți cară plasele? Probabil se gândește că îți arată cât de bun este, doar ca să-i dai și lui ceva din plasă mai încolo. Sau să facă mușchi.

Tipul 2- Fraierul care nu știe că-l fraierești

Aici lucrurile nu sunt la fel de complicate, ba chiar din contră, sunt relativ simple. Fraierul care nu știe că-l fraierești este fie naiv, fie foarte prost. Spre deosebire de fraierul tip 1, acesta este în mare parte, destul de altruist. Deseori suferă de Sindromul Luminii Sfinte Coborâte din Cer și se lasă pângărit de vulturii ce-l înconjoară. În majoritatea cazurilor consideră că toată atenția pe care i se acordă provine de la personalitatea plăcută pe care o emană, dar cel mai probabil are, de fapt, de-a face cu oamenii din categoria 1 de fraieri care vor doar să le iasă și lor ceva.

Advertisements

3 thoughts on “Teoria celor două tipuri de fraier

  1. Pingback: Teoria celor două tipuri de fraier | OnlineReport.ro

  2. Ar mai fi o categorie cel putin: fraierul care stie ca e fraier dar incearca sa se ascunda si crede ca o sa scape nefraierit.
    Acesta are de obicei un blog in care scrie despre alti fraieri, despre lucruri care credea ca le vrea dar despre care se consoleaza singur ca nu era pregatit sa le aibe si despre unii barbati care ar avea probleme cu distratia.. desigur, dispune de educatia necesara ca sa poata spera ca va fi camuflat, dar sti cum se zice, nimeni nu scapa nefraierit din viata asta..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s