Nu se linge acolo unde ai scuipat

ImagePentru ca mi-a șoptit o păsărică, am aflat că vă era dor de mine. Așadar, ridic acum la fileu teoria nu-se-linge-unde-ai-scuipat. Am avut expresia asta în cap de vreo săptămână, până când am auzit-o la o alta sursă și am zis ca e un semn că trebuie să îmbogățesc din nou universul cu infinita mea înțelepciune.

Poate că expresia s-a transformat într-o imagine cu pornoșag în mințile unora din voi – apreciez o minte murdară. Însă, teoria mai sus menționată înseamnă că nu te mai întorci la ceva ce ți-a făcut rău cândva (sau ți-a cauzat neplăcere). Indiferent că e o situație, loc, persoană, hermafrodit, câine cu două picioare sau Suleyman Magnificul.

Am să fac clasica analogie “metaforică” la o situație. Am fost anul trecut în Londra, la Notting Hill Carnival. Credeam că va fi pe o stradă. Carnavalul era organizat pe un întreg cartier. Mi-au dat și o hartă. Cum multe lucruri în viață le pornești cu entuziasm, uneori, mai ajungi înapoi de unde ai plecat, legat de picioare și tras de șase cai de curse. Așadar, eram curioasă să văd și eu mașini cu niște dudui “brazilience” care dansează din buric, îmbrăcate în costume glittery. Asta a fost pofta mea, și m-am afundat în blestematul de carnaval până am văzut niște Darth Vaderji imenși care…nu dansau din buric, but still. M-am considerat mulțumită.

Mi-am dat seama că m-am pierdut printre englezi care beau direct din sticle de whiskey și niggerși cu dreduri care fumează iarbă și mă sparg și pe mine pasiv. Pierdută și spartă pasiv fiind, am vrut să mă întorc de unde am plecat (haide că începe să se lege învățătura). M-am uitat pe hartă și mi-am dat seama că m-am îndepărtat prea tare de locul startului. Și că ar fi o mega prostie să mă întorc. Ar fi ceva lipsit de sens.

M-am învârtit încercând să găsesc nenumărate ieșiri blocate de poliție, ca să ajung la concluzia că trebuie să mă întorc de unde am venit. Fuck this shit. Dar drumul era acum și mai dublu (tocmai am invetat acest termen de comparație, era necesar) decât era înainte (când era doar dublu). Dar nu-mi mai aminteam cum să fac asta. Eram singură și…helpless. Nici drumul înainte, nici cel înapoi nu mai erau opțiuni. Eram blocată, speriată și practic – eram terenul unei bătălii interioare.

Image

De pe la carnaval

Instinctul de supraviețuire m-a lovit în stil baros peste cap și mi-am zis că eu nu voi muri boschetară, spartă pasiv și înfometată, printre străini, la un carnaval. Așa că am întrebat doi polițiști pe-unde-mama-naibii-ies-sunt-spartă-și-speriată-ajutațimă-vă-rog. Și cu harta în mână, cu explicațiile polițiștilor, am ieșit pe undeva, cumva, într-un final. Nu de unde venisem, nu unde voiam să ajung, ci unde m-a dus instinctul și nevoia.

Deep shit alert!!

Deci, ideea este că uneori ești confruntat cu decizii grele de făcut. Să mă întorc pe un drum care nu-mi aduce niciun folos? Să mă întorc la ceva ce mi-a cauzat extremă neplăcere? Să caut altă cale? Să uneltesc? Să ling cu spor acolo unde am scuipat? Nu. Uneori, atunci când pornești la drum (fie el metaforic sau nu), ajungi într-un point of no return. Când întoarcerea este nu numai stupidă, ci aproape suicid. Când e ok să go with the flow. Când e ok să nu lingi unde ai scuipat, doar pentru o satisfacție emoțională temporară. Fie că ți se dă sau nu o hartă atunci când îți începi anevoiosul drum printre englezi bețivi, fum de marijuana, turbulențe emoționale, mentale sau orice altă natură de turbulență. Regula de aur este că nu te întorci, ca în Sodoma și Gomora. Nu întoarce capul. Nu te uita înapoi. Nu lingi propriul scuipat.

P.S. Eu încă mai am harta de la carnaval, reminder că dacă pot să ies din sătănimea aia, pot face orice. Wink, wink!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s