Banii nasc monștri

Luați o bacnotă. După care luați un om. Din uniunea fericită dintre aceste elemente va ieși însăși Satana de sub pământ.money-background-images-uongflup Știu că nu e o noutate treaba asta, dar mereu când mai văd vreo victimă răpusă de către Dracul mic și verde, mă cutremur. Și mă mir.

Da, banii sunt importanți. Să cumperi mâncare, să îți iei rochii drăguțe, să ieși în oraș. Chestia nu se leagă de faptul că oamenilor le plac sau nu banii. Ci cum reacționează în lipsa, și respectiv în prezența banilor. Am văzut oameni pe care îi credeam moraliști convinși care erau în stare să strice legături, relații, prietenii pentru 20 de lei.

Banii ne transformă în creaturi din mezozoic, care merg la cules de fructe de prin tufe, și când unul din neanderthalieni găsește o tufă mai mare și mai frumoasă, ne batem toți ca retardații pe o tufă. Like, o tufă. Prietenii stricate că bani prea puțini, că bani prea mulți, că bani la mijloc, că bani în tufă.

Ipotetic vorbind, dacă nimic nu s-ar mai face pe bani, oare toată lumea s-ar mai comporta ca niște vite alergânde la coridă? Cert este că noi chiar ne tragem din maimuțe. Încă ne batem pe banane. Doar că bananele astea sunt foarte, foarte verzi.

But that’s just me and I’m just sayin’.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s